بوت کمپ تخصصی برنامه نویسی
در این بوت کمپ با انواع مهارت های لازم برای برنامه نویسی وب آشنا خواهید شد و در پایان دوره، زیر نظر یک مربی باتجربه، عملاً روی یک پروژه کار خواهید کرد تا برای ورود به بازار کار کاملاً آماده شوید.
آموزشهای نظری
کارگاه مهارت آموزی
ظرفیت دوره
بورسیه شغلی
فرانت (Front) یا جلوی یک وب سایت، همان چیزی است که با آن در تعامل هستید و در مرورگر خود مشاهده میکنید. فرانت یعنی رو به رو، یعنی آنچه که کاربر میبیند، و این شامل رنگ ها، دکمه ها، تصاویر، لوگو، ساید بار، منو ها و خلاصه هرآنچه که مربوط به ظاهر است، میشود. توسعه دهنده فرانت اند هم کسی است که با بهرهگیری از زبان های نماد گذاری این حوزه، هر آنچه که برای ساخته شدن یک وب سایت نیاز است را سازمان دهی کرده و به درستی آن را نمایش میدهد. از آنجا که فرانت اند در تعامل با کاربر انجام میشود، به آن Client-Side Web Development نیز گفته میشود.
اصلی ترین زبان های توسعه فرانت اند، زبان های HTML , CSS و JavaScript هستند. هرچند که برای سهولت کار میتوان از ساختار Bootstrap و کتابخانه ی JQuery و افزونه های Css نیز بهره برد. اما Base کار، با همان دو زبان اصلی است.
آیا یک توسعه دهنده وب باید به طور هم زمان بر Front-End و Back-End مسلط باشد؟ کدام یک از این دو حوزه ضروری تر و مهم تر هستند؟ اصلا منظور از توسعه دهنده Back-End چیست؟ این ظاهر کار است، در پشت صحنه چه میگذرد؟
فرض کنید میخواهید یک سایت فروشگاهی راه اندازی کنید و برای اینکار از یک توسعه دهنده ی فرانت اند کمک میگیرید. Front-End Developer هم شروع میکند ابتدا طرح وب سایت شما را از UI دیزاینر دریافت میکند و مطابق طرح شروع به کد زدن میکند.
ابتدا با HTML ساختار کلی و بخش های سایت را تعریف کرده و بعد با CSS به آن ساختار، استایل و جلوه ای خاص میدهد. بعد با JavaScript شروع به ایجاد فرم تماس، اسلاید شو، منو های کشویی و… میکند.
در نهایت سعی میکند با پیروی از اصولی خاص، سایت شما را برای انواع سیستم عامل های مختلف و مرورگر های مختلف، در دستگاه های مختلف مثل موبایل، تبلت، لپ تاپ ریسپانسیو یا واکنشگرا کند. و این چیزی میشود که شما مشاهده میکنید و لذت میبرید.
در این صورت کار تکمیل است و زمان آن رسیده که فروشگاه آنلاین خود را باز کنید تا کاربران از آن بازدید کنند و محصولات دلخواه خود را سفارش دهند.
حالا ما از شما یک سئوال داریم. الان اطلاعات مربوط به محصولات، خرید ها، پروفایل کاربران و کلی موارد دیگر را چگونه میخواهید مدیریت کنید؟ چگونه میخواهید ابتدا آن را ذخیره کنید تا در مرحله بعد مدیریت کنید؟!
اینجاست که توسعه دهنده Back-End وارد عمل میشود و شما بالاخره متوجه میشود در پشت صحنه چه خبر است!
حتما تا الان متوجه شده اید که برای ذخیره سازی و مدیریت کلیه اطلاعات وب سایت خود (اطلاعات مربوط به مشتری و محصولات و..) احتیاج به یک پایگاه داده یا Data Base دارید. همانطور که از نامش مشخص است، دیتا بیس یا پایگاه داده، بانک اطلاعاتی سایت شما را تشکیل میدهد.
با این وجود، شما به سادگی میتوانید اطلاعات را ذخیره ، سازمان دهی، ویرایش و یا بازیابی کنید. که البته تمام این ها رو سرور اجرا میشود. نگران نباشید به طور تخصصی و شفاف تمام این موارد را در مسیر رشد Back-End توضیح خواهیم داد.
متداول ترین پایگاه داده ای که از آن استفاده میکنیم، MySQL است، البته که میتوان از SQL Server، Oracle و .. نیز استفاده کرد. خلاصه… تمام برنامه های شما دارای یک کد اولیه است که این کد اولیه باید به زبان دیگری تبدیل شود. چرا؟ برای اینکه پایگاه داده بتواند آن را تشخیص دهد و بفهمد.
نتیجه اینکه، یک Back-End Developer تمام کد های لازم برای راه اندازی سایت را از Front-End Developer دریافت کرده و بعد با استفاده از زبان های PHP یا Python و.. آن را به زبانی قابل فهم برای دیتا بیس تبدیل میکند
ممکن است این فرض پیش آید که توسعه دهنده Back-End کار سخت تری انجام میدهد و ارزش کار او بیشتر است اما باید بگوییم، جز توسعه دهنده فرانت اند چه کسی میخواهد کد های لازم را به دست Back-End Developer برساند؟
واقعیت این است که Front-End و Back-End دو روی سکه هستند و برای راه اندازی کامل سایت به وجود هر دو آنها نیاز است. پس هیچکدام بر یک دیگر برتری ندارند بلکه آنها مکمل یکدیگرند. از طرفی شما نمیتوانید هم زمان هر دو حوزه را توسعه دهید.
شاید چند سال پیش این نظریه کمی منطقی به نظر میرسید اما با پیشرفت روز افزون علم و رشد فزاینده مباحث و همچنین گسترش شاخه های این دو حوزه، عقلانی است که به طور تخصصی یکی از دو بخش Frontend یا Backend فرا گیرید و متخصص همان حوزه شوید.
(مانند Bootstrap یا Tailwind)
(مانند SASS and PostCSS)
این مبلغ بابت بسته کامل دوره های آموزشی نظری و آزمون جامع است.
این مبلغ بابت کارگاه مهارت آموزی است.